Νέα & Ειδήσεις

Βρίσκοντας την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική κι επαγγελματική μας ζωή

Τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στο χώρο της εργασίας μας. Η οκτάωρη κατ’ ελάχιστον εργασία καθώς και οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητάς μας, που απαιτούν να είμαστε σε εγρήγορση 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα καταναλώνουν το χρόνο αλλά και την ενέργειά μας.

Πολλοί από εμάς περνούμε αρκετό χρόνο στην εργασία μας, γεγονός που εξηγεί το λόγο για τον οποίο είναι δύσκολο να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και στην επαγγελματική μας ζωή.

Βρίσκοντας ισορροπία

Το να αναγνωρίσουμε τις προτεραιότητες μας αποτελεί το πρώτο βήμα στο να έχουμε μια ισορροπημένη καθημερινή ζωή. Καλό είναι να σκεφτούμε ποιες θέλουμε να είναι οι προτεραιότητές μας και όχι ποιες πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι.

Ας συντάξουμε, λοιπόν, μια λίστα με τα 5 πράγματα που έχουν πραγματική σημασία για εμάς. Εάν κάποια από αυτά τα 5 σημεία τα έχουμε αμελήσει, ίσως ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε ξανά τί έχει αξία για εμάς.

Πόσο παραγωγικοί είμαστε στο χώρο εργασίας μας;

Σημαντικό είναι να καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να φέρνουμε εις πέρας τις εργασίες που μας αναθέτουν δίχως να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο από όσο πραγματικά χρειάζεται.

  1. Υπάρχουν γεγονότα που μας αναγκάζουν να διακόπτουμε τις εργασίες μας στη μέση; Αν ναι, πρέπει να περιορίσουμε αυτούς τους παράγοντες.
  2. Μήπως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία (κινητό, laptop) ώστε να μειώσουμε το χρόνο για κάθε έργο που μας αναθέτουν;
  3. Η εργασία από το σπίτι σε κάποιες περιπτώσεις (όπου είναι εφικτή) μπορεί να δώσει πρόσφορες λύσεις.

Όταν φεύγουμε από το χώρο εργασίας μας, «κλείνει» η εργασιακή ημέρα, οπότε από εκεί και πέρα πρέπει να συνεχίζουμε αποκλειστικά και μόνο με θέματα που αφορούν την προσωπική μας ζωή.

Υγιές σώμα και πνεύμα

Ο  ύπνος, η άσκηση και η σωστή διατροφή μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Το να αισθανόμαστε καλά σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να είμαστε περισσότερο παραγωγικοί.

Το συνεχές άγχος έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην πνευματική όσο και στη σωματική υγεία. Το να μάθει κανείς να λέει όχι όταν είναι κουρασμένος ή όταν είναι καταπονημένος λόγω όγκου εργασιών που του έχουν ήδη ανατεθεί  είναι μια σημαντική ικανότητα που πρέπει όλοι να αναπτύξουμε.

Αυτό που πρέπει, τέλος, να κρατήσουμε στο  μυαλό μας είναι ότι οι ανάγκες μας αλλάζουν συνεχώς οπότε πρέπει όλοι μας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας.

Story Source:

https://comms.cigna.com/mystressplan-achieving-work-life-balance?utm_campaign=CGDA05-BA_Moderate_2_Achieving_Work_Life_Balance_B2C_IE&utm_medium=email&utm_source=Eloqua

 

με εμπιστοσύνη στην εμπειρία της corim

Ζητήστε την προσφορά μας.
Άμεσα και γρήγορα, στο email σας!

εγγραφείτε στο newsletter

θα λαμβάνετε ειδήσεις και ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μας

περισσότερα προϊόντα διεθνούς ασφάλισης των Bupa, Cigna, NOW Health

επιλέξτε το πλάνο υγείας ή ταξιδιωτικής ασφάλισης που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας και ζητήστε να λάβετε την προσφορά μας στο email σας