Σύμφωνα με μελέτη του Harvard Medical School, όσο περισσότερο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο περισσότερο ανησυχεί για τα οικονομικά του, για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων προβλημάτων υγείας ή επανεμφάνισης παλιών, για πιθανούς τραυματισμούς ή και για γεγονότα με παγκόσμια διάσταση όπως ο COVID-19.
Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε βιολογικές αλλαγές στον εγκέφαλο των ατόμων καθώς μεγαλώνουν σε συνδυασμό με τις δυσμενείς εμπειρίες ζωής που ο καθένας έχει. Ως αποτέλεσμα, ο φόβος μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή κοινωνικού άγχους, αγοραφοβία ή γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.
Τι πρέπει να κάνετε:
- Εντοπίστε την πηγή του φόβου. Μια συνάντηση με ψυχολόγο, ψυχίατρο ή ψυχοθεραπευτή θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι στρατηγικές αυτές μπορούν να εμπεριέχουν συνεδρίες ψυχοθεραπείας, ασκήσεις χαλάρωσης ή και γνωστική συμπεριφορική θεραπεία.
- Ασκηθείτε με ενσυνειδητότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα εστιάζετε περισσότερο στο παρόν και όχι στο παρελθόν και το μέλλον που σας δημιουργούν ανησυχίες. Ο διαλογισμός είναι μια δημοφιλής μέθοδος εξάσκησης. Μπορείτε απλά να κλείσετε τα μάτια σας και να επαναλάβετε μια απλή φράση ή λέξη ή να μετρήσετε τις αναπνοές σας.
- Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό στα οικονομικά. Ένας σύμβουλος θα μπορούσε να σας δώσει προτάσεις και λύσεις για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας και να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.
- Προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή. Εάν φοβάστε τους τραυματισμούς βρείτε έναν γυμναστή που να μπορεί να σας προτείνει συγκεκριμένες ασκήσεις και να σας βοηθήσει με την εκτέλεσή τους.
Στα δικά μας, θυμίζουμε ότι τα προγράμματα της BUPA UK περιλαμβάνουν νοσοκομειακή κάλυψη για θεραπεία ψυχικής υγείας με συνολικό όριο για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου τις 90 ημέρες. Επίσης με την αγορά του εξωνοσοκομειακού σε περίπτωση που είναι επιβεβλημένο και πάντα με γνωμάτευση γιατρού, μπορείτε να έχετε θεραπεία για φυσιοθεραπείες, χειροπρακτική και οστεοπαθητική αγωγή με σκοπό να βελτιώσετε τις σωματικές σας λειτουργίες (έως 30 επισκέψεις το έτος) καθώς και συνεδρίες με θεραπευτές, εναλλακτικούς θεραπευτές και εξειδικευμένους νοσηλευτές (έως 15 επισκέψεις το έτος). Με το εξωνοσοκομειακό παρέχονται και έως 35 επισκέψεις σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές.
Τα προγράμματα CIGNA καλύπτουν από το βασικό νοσοκομειακό πρόγραμμαθεραπεία ψυχικής και συμπεριφορικής υγείας.Αν προσθέσετε και την κάλυψη Health and Well-being παρέχεται εκτός των άλλων και το πρόγραμμα Βοηθείας για τη διαχείριση της ζωής. Η υπηρεσία καλύπτει βραχυπρόθεσµη συµβουλευτική υποστήριξη, άµεση τηλεφωνική υποστήριξη και παρέχει πρόσβαση σε διαδικτυακό πρόγραμμα Γνωστικής Συµπεριφορικής Θεραπείας (CBT).
Story Source:
Ένθετο «Θέματα Υγείας» Harvard Medical School από εφημερίδα «Καθημερινή»