Νέα & Ειδήσεις

Πως αντιμετωπίζει η Bupa την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων

Η BUPA UK προχώρησε σε αναπροσαρμογή ασφαλίστρων από 1/10/2020 και οι απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

-Γιατί αυξήθηκε το ασφάλιστρο μου, έστω και λίγο, ενώ δεν υπέβαλα πολλά claims;

H Bupa κατανέμει τον κίνδυνο από τα πολλά και υψηλού κόστους claims σε όλη την βάση των πελατών της. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει δίκαιη αντιμετώπιση των πελατών της χωρίς να «τιμωρεί» αυτούς που χρειάστηκε να υποβάλουν claims. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, το κόστος αντιμετώπισης κάποιων παθήσεων είναι τόσο υψηλό, που αν το επωμιζόταν το συγκεκριμένο άτομο που χρειάσθηκε τη θεραπεία, αυτό θα ήταν και άδικο αλλά και ασύμφορο οικονομικά  για τον πελάτη αυτόν. Τα ασφάλιστρα επίσης αυξάνονται λόγω του πληθωρισμού και ιδιαίτερα του ιατρικού πληθωρισμού.

-Κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19 δεν έκανα ιδιαίτερη χρήση του συμβολαίου μου. Γιατί, λοιπόν, να έχω έστω και μια μικρή αύξηση στα ασφάλιστρα;

Καθώς εξαπλώθηκε ο COVID η Bupa παρατήρησε μια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά των πελατών της. Ενώ υπήρξε μια ξαφνική μείωση στα claims για εξωνοσοκομειακά έξοδα, επειδή πολλά νοσοκομεία ανά τον κόσμο έκλεισαν προκειμένου να υποστηρίξουν τις ανάγκες των ασθενών από COVID-19, οι πελάτες της Bupa συνέχισαν να χρησιμοποιούν τα συμβόλαιά τους ειδικά για έκτακτες περιπτώσεις που είχαν να κάνουν με καρκίνο, καρδιακά επεισόδια, μητρότητα. Επίσης σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Bupa προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όσους νόσησαν και νοσούν από COVID. Όσο ο ιός αυτός εξαπλώνεται η Bupa αναμένει ότι τα κόστη νοσηλείας θα αυξηθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες για τη θεραπεία των ασθενών.

-Γιατί πληρώνω για κάλυψη τοκετού ενώ είμαι άνδρας/ ή ενώ έχω ηλικία άνω των 55;

Οι κανονισμοί της ΕΕ αναφέρουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση στην τιμή των προϊόντων με βάση το φύλο. Φυσικά όμως η Bupa προσαρμόζει τα ασφάλιστρα λαμβάνοντας υπόψη ότι μέλος άνω των 55 είναι λιγότερο πιθανό να ζητήσει αποζημίωση για μητρότητα.

Τι κάνει η Bupa για να ελέγξει τα κόστη;

Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο νοσοκομείων, κλινικών και παρόχων  που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με ελεγχόμενο κόστος. Εφαρμόζουν ελέγχους ποιότητας στα νοσοκομεία και ελέγχουν τα κλινικά αποτελέσματα. Έχουν ένα εκτεταμένο δίκτυο νοσοκομείων και κλινών με απευθείας αποζημίωση και έχουν αναπτύξει σχέσεις με ιατρικούς παρόχους  σε περισσότερες από 50 χώρες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διαπραγματευτούν ελεγχόμενα κόστη για τους πελάτες τους.

Επιπλέον αναφέρουμε συνοπτικά τα εξής:

Ενώ υπάρχει στο Membership guide, η Bupa ανέστειλε άμεσα  την εξαίρεση της πανδημίας από όλα τα προγράμματά της

Από 1η Απριλίου αφαιρέθηκαν τα όρια για θεραπεία της πνευματικής υγείας που απαιτεί νοσηλεία (Mental Health Treatment)

Δημιουργήθηκε το Global Virtual Care ώστε να μπορούν οι πελάτες να κάνουν ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς.

Story Source:

http://bupa-intl-marketing.com/Email-2020/September/0022174/Why%20do%20we%20have%20rate%20reviews_guide%20for%20brokers_OCT%2020.pdf?utm_medium=email&_hsmi=95786709&_hsenc=p2ANqtz–VbRtyFGJl-3wX8d2PpWJByGolgf2dFwMWQh5qtSXdWVkyvU4tX9hRGaflFHr2JtsfAva8ScXcw9hpegKYZwX2OoQYGs7Q0B4QA0avduA73uMb7tY&utm_content=95786709&utm_source=hs_automation

με εμπιστοσύνη στην εμπειρία της corim

Ζητήστε την προσφορά μας.
Άμεσα και γρήγορα, στο email σας!

εγγραφείτε στο newsletter

θα λαμβάνετε ειδήσεις και ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μας

περισσότερα προϊόντα διεθνούς ασφάλισης των Bupa, Cigna, NOW Health

επιλέξτε το πλάνο υγείας ή ταξιδιωτικής ασφάλισης που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας και ζητήστε να λάβετε την προσφορά μας στο email σας