Νέα & Ειδήσεις

Περισσότερο από το 45% των μολύνσεων από COVID-19 ενδέχεται να αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς/ Η σημασία της χρήσης μάσκας

Σύμφωνα με έρευνα από το Scripps Research Institute οι ασυμπτωματικοί υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν το 45% του συνόλου των περιπτώσεων COVID-19, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού. Η ανάλυσή τους τονίζει την ανάγκη για μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση επαφών με σκοπό να μετριαστεί η πανδημία.

Η έρευνα έδειξε ότι οι ασυπτωματικοί  μπορούν να μεταδώσουν τον ιό για μια περίοδο που ενδέχεται να ξεπερνά τις 14 ημέρες. Οι συντάκτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η απουσία συμπτωμάτων δεν σημαίνει και απουσία προσβολής του οργανισμού από τον ιό. CT scans που διεξήχθησαν στο 54% των 76 ασυμπτωματικών ασθενών στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess δείχνουν ότι τα άτομα αυτά παρουσιάζουν σημαντικές πνευμονολογικές ανωμαλίες.

Καταλήγουν μάλιστα στο ότι η χρήση μάσκας από υγιείς ανθρώπους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη με βάση τα ευρήματα αυτά.

Την έρευνα αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει μελέτη του Texas A&M University σύμφωνα με την οποία η μη χρήση μάσκας αυξάνει ραγδαία τις πιθανότητες κάποιου να μολυνθεί από COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η χρήση της μάσκας μείωσε τον αριθμό των μολύνσεων κατά περισσότερο από 78.000 στην Ιταλία το διάστημα από 6 Απριλίου έως 9 Μαΐου  και κατά περισσότερο από 66.000 στη Νέα Υόρκη το διάστημα από 17 Απριλίου έως 9 Μαΐου.

Η χρήση μάσκας δεν είναι χρήσιμη μόνο για να εμποδίσει τα σταγονίδια από το βήχα μολυσμένων ατόμων να φτάσουν σε υγιείς ανθρώπους αλλά η σημασία της έγκειται επίσης στο γεγονός ότι τα σωματίδια που μεταδίδονται από ασθενείς COVID μπορούν να παραμείνουν στην ατμόσφαιρα για δεκάδες λεπτά και να ταξιδέψουν σε δεκάδες μέτρα.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση και το τακτικό πλύσιμο των χεριών πρέπει να συνεχιστούν αλλά δεν είναι επαρκή.  Η χρήση μάσκας συνδυαστικά με τα υπόλοιπα μέτρα θα μειώσει δραστικά τις πιθανότητες κάποιου να νοσήσει από COVID-19.

Story Source:

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200612172208.htm

Up to 45 percent of SARS-CoV-2 infections may be asymptomatic

Scripps Research Institute

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200612172200.htm

Face masks critical in preventing spread of COVID-19

Texas A&M University

με εμπιστοσύνη στην εμπειρία της corim

Ζητήστε την προσφορά μας.
Άμεσα και γρήγορα, στο email σας!

εγγραφείτε στο newsletter

θα λαμβάνετε ειδήσεις και ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μας

περισσότερα προϊόντα διεθνούς ασφάλισης των Bupa, Cigna, NOW Health

επιλέξτε το πλάνο υγείας ή ταξιδιωτικής ασφάλισης που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας και ζητήστε να λάβετε την προσφορά μας στο email σας