Νέα & Ειδήσεις

COVID-19 Διαχείριση Περιστατικών από Cigna και Bupa Travel

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που δημοσιεύθηκε στις 12 Απριλίου στο International Forum of Allergy & Rhinology, η απώλεια οσμής και γεύσης σχετίζεται άμεσα με λοιμώξεις που προκαλεί ο COVID-19.

Όπως αναφέρει η έκθεση, αν κάποιος αντιμετωπίζει απώλεια οσμής και γεύσης, τότε έχει 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχει νοσήσει από COVID-19, απ’ ότι από οποιονδήποτε άλλον ιό. Το πιο συνηθισμένο πρώτο σύμπτωμα παραμένει ο πυρετός, αλλά η κούραση και η απώλεια οσμής και γεύσης είναι κάποια από τα επόμενα πολύ κοινά συμπτώματα του νέου ιού.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η ανάρρωση από το σύμπτωμα αυτό, ήταν πλήρης και πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα 2-4 εβδομάδων από τη στιγμή της μόλυνσης. Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 70% του δείγματος της έρευνας δήλωσε βελτίωση της οσμής και της γεύσης κατά τον χρόνο διεξαγωγής της έρευνας. Τα υπόλοιπα μέλη του δείγματος που δεν είδαν κάποια βελτίωση, είχαν πρόσφατα μολυνθεί.

Ένα δεύτερο χρήσιμο συμπέρασμα, είναι ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα άτομα της έρευνας που ανέφεραν ότι είχαν απλό πονόλαιμο, βρέθηκαν αρνητικά στον COVID-19

Στα δικά μας τώρα: Η Corim, τον μήνα αυτό ενημέρωσε αμέσως τους Συνεργάτες της, για κάποιες αλλαγές ως προς τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των περιστατικών COVID-19 από τις εταιρίες Cigna καιBupa Travel.

Προγράμματα Cigna:

Η CIGNA επέκτεινε τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ για τον COVID-19, ακόμα και σε ασφαλισμένους που έχουν μόνο νοσοκομειακή κάλυψη, πάντα εφόσον ισχύουν συγκεκριμένες ιατρικώς επιβεβλημένες προϋποθέσεις. Επίσης, ακόμα και οι ασφαλισμένοι που έχουν κάλυψη (πρόγραμμα) με απαλλαγή και/ή συμμετοχή, θα μπορούν, χρησιμοποιώντας το δίκτυο της CIGNA, να κάνουν το τεστ χωρίς να εφαρμόζεται η όποια απαλλαγή και/ή συμμετοχή που έχουν επιλέξει.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο ασφαλισμένος κάνει το  τεστ, πληρώνει το κόστος του και υποβάλλει απαίτηση για κάλυψη των εξόδων.

Εάν αποφασίσει να πάει σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο εκτός των συμβεβλημένων για να κάνει το τεστ, τότε θα πρέπει απαραίτητα να έχει κάλυψη “εξωνοσοκομειακού”.

Αν χρειαστεί νοσηλεία, εφόσον γίνει σε νοσοκομείο του δικτύου της CIGNA, δεν θα εφαρμόζεται η τυχόν απαλλαγή και / ή συμμετοχή.

Σε περίπτωση νοσηλείας για COVID-19 σε νοσοκομείο εκτός του δικτύου, ο πελάτης πληρώνει την απαλλαγή του και η CIGNA εκδίδει Guarantee of Payment.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται έως και την 31η Μαΐου.

Προγράμματα  Bupa Travel:

Μετά την 14η Απριλίου, άλλαξαν τα δεδομένα σχετικά με την ex gratia κάλυψη του COVID-19, η  οποία δεν θα καλύπτεται:

  • στα νέα συμβόλαια που θα αγοραστούν μετά τις 14/4/2020
  • στα υπάρχοντα συμβόλαια, όσα ταξίδια αγοραστούν μετά τις 14/4/2020.

Ελπίζουμε, ότι με τις ενημερώσεις αυτές βοηθάμε ώστε να είναι εγκαίρως πληροφορημένοι οι Συνεργάτες και κατ’ επέκταση οι Ασφαλισμένοι μας και να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιστατικά COVID-19.

Story Source:

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200413132809.htm

Date:           April 13, 2020

Source:        University of California – San Diego

Summary:    Researchers have published the first empirical findings that strongly associate sensory loss and COVID-19, the respiratory disease caused by the novel coronavirus.

Co-authors include: Farhoud Faraji, Divya P. Prajapti, Christine E. Boone and Adam S. DeConde, all at UC San Diego.

με εμπιστοσύνη στην εμπειρία της corim

Ζητήστε την προσφορά μας.
Άμεσα και γρήγορα, στο email σας!

εγγραφείτε στο newsletter

θα λαμβάνετε ειδήσεις και ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μας

περισσότερα προϊόντα διεθνούς ασφάλισης των Bupa, Cigna, NOW Health

επιλέξτε το πλάνο υγείας ή ταξιδιωτικής ασφάλισης που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας και ζητήστε να λάβετε την προσφορά μας στο email σας