Νέα & Ειδήσεις

Τι όφελος έχουμε από μια αγωγή πρόληψης των αλλεργιών;

Με την πανδημία πολλοί προβληματίζονται αν και κατά πόσο είναι σωστή η προσέγγιση της πρόληψης των αλλεργιών με δεδομένο ότι είναι απομονωμένοι και δεν βγαίνουν έξω συχνά. Η απάντηση που δίνει η δρ. Anna Wolfson, αλλεργιολόγος και ανοσολόγος στο συνεργαζόμενο με το Harvard, Massachusetts General Hospital, είναι ότι ακόμα και ένας σύντομος περίπατος στη γειτονιά, η παραμονή σε μια αυλή ή απλώς το άνοιγμα των παραθύρων για να ανανεωθεί ο αέρας θα μπορούσαν να μας εκθέσουν στα αλλεργιογόνα.

Η δράση των αλλεργιογόνων

Οι αλλεργίες της άνοιξης συνήθως πυροδοτούνται από τη γύρη των δέντρων. Για κάποιον που είναι αλλεργικός ο οργανισμός του αντιλαμβάνεται την γύρη ως απειλή. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος απελευθερώνουν χημικές ουσίες που προκαλούν κνησμό, δακρύρροια, φτέρνισμα, ρινόρροια, συμφόρηση ή και πονόλαιμο. Όσο περισσότερο παρεμβαίνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα , τόσο χειρότερα γίνονται τα συμπτώματα.

Η δρ Wolfson συνιστά την παρακάτω προληπτική αγωγή με σκοπό να απενεργοποιήσουμε τον συναγερμό του ανοσοποιητικού συστήματος, περίπου 3 ή 4 βδομάδες πριν την  συνήθη έναρξη των συμπτωμάτων

  1. Ένα ρινικό σπρέι στεροειδούς για την καταπολέμηση της φλεγμονής όπως η προπιονική φλουτικαζόνη. Αθροίζεται στον οργανισμό μας ώστε να μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τα συμπτώματα στην  πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να κατευθύνουμε το σπρέι προς το πλάι, προς την πλευρά του ματιού αποφεύγοντας το μέσο της μύτης που έχει την τάση να αιμορραγεί όταν εκτίθεται στο φάρμακο.
  2. Φάρμακα που δρουν κατά της ισταμίνης, μιας χημικής ουσίας του οργανισμού που εμπλέκεται στις αλλεργικές αντιδράσεις. Συνίσταται η σετιριζίνη ή η φεξοφεναδίνη και αντίθετα πρέπει να αποφεύγουμε οποιοδήποτε αποσυμφορητικό γιατί τα αποσυμφορητικά μπορεί να αυξήσουν τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση και δεν προορίζονται για μακροχρόνια χρήση.

Ένα πρόσθετο όφελος

Εάν τα συμπτώματα αλλεργίας βρίσκονται υπό έλεγχο θα μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα τα συμπτώματα COVID-19, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί οι αλλεργίες και ο COVID έχουν αρκετά κοινά συμπτώματα. Μια μεγάλη διαφορά είναι ότι οι αλλεργίες δεν προκαλούν πυρετό, λαχάνιασμα, μυικούς πόνους, διάρροια, ρίγη, πονοκέφαλο , κόπωση, απώλεια της όρεξης ή απώλεια της γεύσης και της οσμής.

Story Source:

Ένθετο Θέματα Υγείας (γενική παθολογία) – Harvard Medical School- Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

με εμπιστοσύνη στην εμπειρία της corim

Ζητήστε την προσφορά μας.
Άμεσα και γρήγορα, στο email σας!

εγγραφείτε στο newsletter

θα λαμβάνετε ειδήσεις και ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα μας

περισσότερα προϊόντα διεθνούς ασφάλισης των Bupa, Cigna, NOW Health

επιλέξτε το πλάνο υγείας ή ταξιδιωτικής ασφάλισης που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας και ζητήστε να λάβετε την προσφορά μας στο email σας